רשימת המצרכים לכ- 4 מנות
-
להגשה
- 1 מלפפון קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
- 1 כוס אבטיח חתוך לקוביות קטנות
- גבינת פטה מגוררת לא חובה
-
לגספצ'ו
- 4 כוסות אבטיח חתוך לקוביות
- 2 עגבניות או עד 3
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- עלי נענע קצוצים לפי הטעם
- עלי בזיליקום קצוצים לפי הטעם
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
הכנה (30 דקות)
-
הכנת הגספצ'ו
-
מרסקים אבטיח בבלנדר. מוסיפים עגבניות ומרסקים שוב.
-
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
-
מעבירים לכוסות/קעריות הגשה ומניחים בפריזר ל40- דקות.הפעל טיימר – המתינו כ – 40 דק'
-
מוציאים מהפריזר, אם הגספאצו קפא מעט, מערבבים קלות. מוסיפים קוביות מלפפון ואבטיח ומגישים.
-
-
הגשה
-
מכינים קוביות קפואות של עגבניות מרוסקות: מרסקים עגבניות. מעבירים במסננת ומוסיפים מעט אלכוהול (וודקה או עראק) לפי הטעם.
-
מעבירים למגשי קרח ומקפיאים.
-
לפני ההגשה מוסיפים לכל מנה קוביית קרח.
-
מניחים על השולחן יחכו קעריות עם קוביות מלפפון, אבטיח וגבינת פטה מגוררת.
-