שעועית מצויה – הרבה חלבון, הרבה בריאות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

שעועית מצויה, ממשפחת הקטניות, היא ירק מאכל חד שנתי הגדל כשיח או כצמח מטפס. בישראל אוהבים להשתמש הרבה בשעועית בעולם האוכל והיא גם משולבת בהרבה מנות עדתיות בעיקר מהמזרח. לשעועית זנים רבים והיא מגיעה בצבעים וגדלים שונים וניתן אפילו לאכול את התרמיל שלה, בעיקר כשהשעועית צעירה.
ניתן לגדל השעועית הנפוצה ללא כל בעיה בבית ואפילו בעדנית במרפסת הדירה, למרות שמחיריה נמוכים ואין בעיה לקנות אותה לבישול.
השעועית המצויה עשירה בחלבון ועם תוספת דגנים היא יכולה להיות תחליף חלבון מלא מעולה לטבעונים וגם למי שלא. בנוסף השעועית הנפוצה עשירה במגוון ויטמינים ומינרלים, בין היתר ויטמין סי, חומצה פולית, מגנזיום ואשלגן