הכי כיף ביומולדת זה העוגה.
להניח אותה אחר כבוד באמצע השולחן, להדליק את הנרות, להביע משאלה ולכבות.
ואחר כך לחתוך ולאכול.
הכי טעים בעולם.
לא כולם קונדיטורים מוצלחים, ולא כל עוגת יום הולדת צריכה להיות גרנדיוזית, מפוארת ובלתי רגילה.
גם עוגות פשוטות למראה יכולות להיות עוגות יומולדת מצוינות, מגרות את החושים וטעימות להפליא.
לא צריך הפקה גדולה וטכניקות מיוחדות כדי לאפות עוגה מוצלחת.
עוגת מייפל מדליקה
עוגות בחושות קלות להכנה, יכולות להפתיע בטעמן המופלא ולהיות עוגות יומולדת מדהימות.
עוגת מייפל יכולה להתאים במיוחד לאירוע. מערבבים בקערה ביצים וסוכר עד שהבלילה תופחת מעט.
מוסיפים תמצית וניל, שמן וכמובן סירופ מייפל וממשיכים לערבב.
מוסיפים שמנת מתוקה, קמח, מעט מלח, ואבקת אפיה. מצרך אחד בכל פעם, הכל תוך כדי ערבוב.
את הבלילה נמזוג לשתי תבניות אינגליש קייק ונאפה כ-40 דקות (ניתן לבדוק אם העוגה מוכנה על-ידי נעיצת קיסם, אם הוא יוצא נקי או עם פירורים יבשים, סימן שהעוגה מוכנה).
מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה. ניתן לפזר עליה אבקת סוכר לפני ההגשה.
לטוויסט מעניין לעוגה אפשר להוסיף שברים של אגוזי מלך או כמה בננות מרוסקות.
עוגת שושני שמרים
עוגת שושנים מרשימה למראה.
זו אינו עוגת יומולדת קלאסית עם סוכריות,
קרמים והפתעות אך זו עוגה טעימה במיוחד שלא יישאר ממנה פירור רגע אחרי שיכבו הנרות.
נפרוס בצק עלים על משטח עבודה (אפשר לחתוך אותו לחצי לאורכו כדי שיהיה נוח לעבוד איתו).
נרדד אותו מעט שיהיה דק יותר ונמרח עליו ממרח שוקולד או ממרח אגוזים בהתאם להעדפה אישית או מה שיש בבית.
הבצק צריך להיות מרוח כולו ועליו אפשר לפזר גם שוקולד צ'יפס לבן או שחור.
לאחר שכל הבצק מרוח נגלגל אותו לרולדה אחת ארוכה ואת הרולדה נפרוס לפרוסות עבות יחסית של שלושה ס"מ או שלוש אצבעות הרוחב.
בתבנית אפיה עגולה נניח נייר אפיה כדי למנוע הידבקות העוגה,
ונסדר בתוכה בצפיפות ובצמידות את פרוסות הרולדה.
נבריש את העוגה בביצה (אפשר להוסיף לה מעט מייפל לטעם מתקתק יותר). נאפה את העוגה כחצי שעה עד שהמאפה מקבל צבע זהוב יפה.
את העוגה מגישים כיחידה אחת על צלחת הגשה.
בעת האכילה ניתן לתת לכל אחד לבצוע שושנה או שתיים מהעוגה וכך להגיש מנה אישית יפהפייה.
עוגת שוקולד קלאסית
בין כל העוגות המפוארות והמהפנטות, נשכחה קצת עוגת השוקולד הקלאסית והעסיסית,
עם קרם מבריק מעליה וסוכריות לקישוט.
עוגת השוקולד תהיה תמיד בחירה מנצחת, ואין ילד שלא ישמח לחגוג איתה את יום ההולדת שלו.
בקערה נערבב ביצים, סוכר, מעט מלח, תמצית וניל, חלב ושמן לתערובת אחידה וחלקה.
אל התערובת נוסיף אבקת קקאו, קמח ואבקת אפיה ומערבבים שוב. את הבלילה נמזוג לתבנית עגולה משומנת ונכניס לתנור למשך כ-45 דקות (ניתן לבדוק את העוגה עם קיסם).
נוציא את העוגה וניתן לה להתקרר מעט לטמפרטורת החדר.
בינתיים נכין את קרם השוקולד לציפוי.
נשים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר ונכניס למיקרוגל לחימום עד שימסו (את הפעולה נעשה בהדרגתיות. נפעיל את המיקרוגל לכמה שניות,
נוציא ונערבב וחוזר חלילה עד שהקרם אחיד וללא גושים).
נמרח את העוגה שהתקררה בינתיים בקרם (זה הזמן לפזר עליה סוכריות אם רוצים)
ונכניס למקרר עד שהיא קרה לחלוטין.
כדורי שוקולד על שיפוד
אפשרות נוספת לעוגת יום הולדת לא שגרתית היא כדורי שוקולד אישיים, צבעוניים על שיפודים.
נמיס שוקולד מריר, שוקולד חלב, חמאה, סוכר, אבקת קקאו וחלב בסיר כפול (סיר שנמצא בתוך סיר אחר מלא מים והוא זה שיושב על הכיריים), או במיקרוגל.
אל הקרם החלק שמתקבל נוסיף ביסקוויטים של פתי בר טחונים דק.
נערבב היטב לקבלת תערובת אחידה ונכניס למקרר לשעה.
לאחר שהתערובת התקררה נגלגל ממנה כדורים בגודל הרצוי ונגלגל אותם בתוך צלחת סוכריות צבעוניות.
בכל כדור שוקולד ננעץ שיפוד עבה (אפשר לחתוך את השיפוד לחצי אם הוא ארוך מידי) ונניח בכוס גבוהה. נכניס את כדורי השוקולד שוב למקרר לצורך התקשות.
נרות יום ההולדת, בלונים והפתעות הם חלק מתפאורת המסיבה וחלק מהכיף,
אבל עוגת יום הולדת היא האירוע המרכזי.
אם הילדים אוהבים ומבקשים עוד פרוסה, סימן שהצלחתם ואפשר לנוח עד יום ההולדת הבא.