תכנון אירוע מזון יכול להיות מלחיץ בהתחלה, אם מדובר באירוע גדול.
וזאת בגלל שלאירועי אוכל צריך לדאוג להמון דברים, הן מבחינת התפריט והן מבחינת עיצוב האירוע.
בכתבה הבאה נדבר על הדברים שאתם צריכים להתייחס אליהם בהגיעכם לתכנן אירוע אוכל.
כמה אנשים מגיעים?
הדבר הכי חשוב שאתם צריכים להתייחס אליו,
זה כמה אנשים מוזמנים וכמה אנשים הולכים להגיע בפועל,
ולתכנן את החלל המתאים לאותה כמות של אנשים,
ושימו לב למשהו חשוב – אם אתם מתכננים אירוע בפנים,
ומדובר בכמות גדולה של אנשים, אתם צריכים גם לארגן חלל חיצוני לתת לאנשים להתאוורר.
בנוסף, כמות האנשים נותנת לכם הערכה של הכנת התפריט,
כמה מצרכים אתם צריכים וכמה זמן אתם הולכים להשקיע בהכל (ייתכן ותצטרכו שירותי קייטרינג במידה ומדובר בכמות גדולה של אנשים).
עיצוב האירוע
מעבר לתפריט והאוכל, אתם רוצים שהאירוע שלכם יהיה מעוצב וישרה אווירה נעימה על כל האורחים.
דרך אחת למשל לעשות את זה, זה בעזרת עיצוב בלונים.
יש גם חברות מקצועיות שמספקות את השירות הזה ויעצבו לכם את האירוע בצורה מרשימה ומקצועית.
לדוגמא, אתם יכולים להכין שער בלונים בכניסה לבית.
זה יגרום לאורחים שלכם להגיע לאירוע וישר להרגיש אווירה חגיגית.
בנוסף, אתם יכולים להוסיף בלונים ופרחים לשולחנות וגם למקם אותם באזורים שונים בבית, כמו על הקירות ועל עמודי הבית.
מה הולך להיות הקונספט של האוכל?
אתם יכולים ללכת על קונספט של מזנון, כלומר הכל יוצא אל שולחן, ואנשים לוקחים בעצם כמה אוכל שהם רוצים.
או שאתם יכולים ללכת על כיוון שכל האורחים יושבים מסביב לשולחן והאוכל מוגש אליהם.
שני סוגים אלו של אירועים דורשים הכנות שונות שיש להתייחס אליהן.
בנוסף, האם מדובר באוכל חם? האם מדובר באוכל קר?
אם מדובר באירוע גדול ועם הרבה משתתפים, דווקא כדאי ללכת לכיוון האוכל הקר כמו סלטים, גבינות, פסטות ופירות, אוכל שאתם יכולים להכין ולהוריד ממכם את כל עניין החימום,
שיכול להוסיף הרבה עבודה על האירוע וההגשה של האוכל.
וגם יש הרבה יתרונות באוכל קר, זה לא אומר שהוא בהכרח פחות טוב מאוכל חם!
יש מאכלים קרים שהם יכולים להיות הרבה יותר טעימים ממיטב המאכלים החמים.
לסיכום
בשביל לארגן אירוע אוכל טוב, אתם צריכים לדאוג הן לתפריט והן לעיצוב המסיבה.
בכתבה הזו נתנו לכם כמה טיפים קטנים שיעזרו לכם לארגן את אירוע האוכל הטוב ביותר, בין אם זו ארוחת בוקר, בראנץ' או ארוחת ערב.