החשיבות של מזון איכותי ובריא עבורנו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

ירקות ופירות הם מרכיבים חיוניים בעלי ערך תזונתי רב, המכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים שמסייעים בשמירה על הבריאות ומניעת מחלות כרוניות ואף סוגי סרטן מסוימים. הם תורמים לתחושת שובע עם תכולת שומן וקלוריות נמוכה, מה שעוזר בשמירה על משקל תקין.

היתרונות השונים של הירקות והפירות

  • סיבים תזונתיים: עוזרים לפעילות החיידקים הטובים וכתוצאה פעולת העיכול מתבצעת טוב יותר.
  • נוגדי חמצון: חיוניים לתפקוד מערכות הגוף ולמניעת מחלות. הם מאטים את הזדקנות התאים ומחזקים את המערכת החיסונית.
  • ויטמינים: הירקות והפירות מכילים ויטמינים חיוניים לתהליכי הגוף, לעיכוב ההזדקנות ולמערכת הרבייה. הגוף זקוק לכמויות קטנות של ויטמינים שאינו יכול לייצר בעצמו ולכן יש לקבלם מהמזון.
  • מינרלים: הירקות עשירים במינרלים כמו אשלגן, סידן ומגנזיום, החיוניים לתפקוד תקין של העצמות, השיניים והשרירים.

כמה ירקות ופירות מומלץ לאכול ביום?

המלצת התזונה הלאומית וקשת המזון החדשה ממליצות לצרוך לפחות 5 מנות ירקות ופירות בצבעים שונים מדי יום, עם דגש על ירקות בגלל תכולת הסוכרים הנמוכה שלהם. חולי סוכרת, אנשים עם עודף משקל או רמות טריגליצרידים גבוהות בדם, צריכים ייעוץ תזונתי אישי להתאמת הכמות המומלצת של פירות ביום.

האם אפשרי לשכנע את ילדכם לאכול יותר ירקות ופירות?

כדי לעצב את הרגלי התזונה של הילדים ולהרגילם לצרוך יותר ירקות ופירות, יש לשים את הירקות והפירות במקום בולט ונגיש. דוגמה אישית היא דרך יעילה – לשבת יחד לארוחות משפחתיות ולצרוך ירקות במקום חטיפים מזיקים. שיפודי פירות בצורות מגוונות יכולים להפוך את הירקות והפירות לאטרקטיביים לילדים באירועים חגיגיים.

הרגלי אכילה נכונים וטובים במסגרות לימודיות

משרדי הבריאות, החינוך והחקלאות, בשיתוף מועצת הצמחים, השיקו תכנית לעידוד צריכת ירקות ופירות טריים בקרב תלמידי בתי הספר. במסגרת הפיילוט, קיבלו בתי הספר אספקת ירקות ופירות טריים בשילוב עם שיעורים ופעילויות לחווית אכילה בריאה ומהנה.

אם אתם מעוניינים לרכוש ירקות ופירות ישירות מהחקלאי, אנחנו ממליצים לכם לבדוק את האתר של משק מלר: https://meshekmeller.co.il/